Schimmelnagel

Een schimmelnagel ontstaat doordat schimmels de huid en/of nagel binnendringen en daar een infectie veroorzaken. Een schimmelnagel verkleurt, wordt brokkelig, breekt af en in een vergevorderd stadium kan de nagel geheel of gedeeltelijk loslaten.

Eerst onderzoek ik je nagel. Om zeker te weten dat het om een schimmelnagel gaat, kan ik een stukje van de nagel opsturen naar het laboratorium voor onderzoek.

Behandeling

Bij het behandelen van schimmelnagels is het belangrijk dat je zelf goed meewerkt om het gewenste resultaat te krijgen. Het geselecteerde product (crème, spray of tabletten) moet je zeer consequent gebruiken, anders zullen de klachten niet verbeteren. Voor het behandelen van schimmels gebruik ik de producten Myco Cure, Naloc en Lamisil.

Myco Cure is een natuurlijke huidspray die de huid verfrist, verzacht en kalmeert. Het bestaat alleen uit natuurlijke ingrediënten. De producten Naloc en Lamisil doden de schimmel.

Naloc vermindert bovendien de verkleuring van de nagel en maakt deze weer sterk en glad. Alle ingrediënten zijn volledig biologisch afbreekbaar. Het product bevat geen conserveermiddelen en geurstoffen.

Lamisil is verkrijbaar in de vorm van spray, gel en creme en garandeert een snelle behandeling van schimmels op de huid.  

Gelnagels voor schimmelnagels

Over de schimmelnagel kan ik ook een gelnagel plaatsen. Ik gebruik hiervoor een speciale elastische gel, die ook geschikt is voor schimmelnagels. In deze gel zit een schimmelwerend middel die vier weken werkt. Dit middel kan je langer actief houden door zelf ook te behandelen. Ik raad het af om het hele jaar een gelnagel op een schimmelnagel te plaatsen, maar voor bijvoorbeeld de zomerperiode is dit een goede oplossing.