Reumatische voet

Reumatische voeten vragen extra zorg, omdat reuma voeten vaak kwetsbaarder en gevoeliger maakt. Heb je last van reuma? Dan is het raadzaam om je voeten regelmatig te laten behandelen door een medisch pedicure om voetproblemen te voorkomen.

Reuma vergroot de kans op voetproblemen. In de loop van de tijd veranderen de voeten van een reumapatiënt. Oorzaken waardoor reumatische voeten extra gevoelig zijn: 

  • Ontstekingsprocessen
  • Vergroeiingen
  • Stand veranderingen
  • Verandering in voetweefsel
  • Verandering aan de teennagels

Deze problemen zorgen ervoor dat je voeten in de verdrukking komen. Ook kan je te maken krijgen met onder meer dikke nagels, eelt en likdoorns. Dit kan lopen moeilijker maken.

Medisch pedicure reumapatiënten

Heb je reuma? Dan is het goed om je voeten regelmatig te laten behandelen door een medisch pedicure. Als erkend medisch pedicure ben ik gespecialiseerd in het behandelen van de reumatische voet. Daardoor weet ik als geen ander waarop ik moet letten. 

Wat ik doe? Ik onderzoek reumatische voeten regelmatig en behandel onder meer je likdoorns, eelt en nagelproblemen. Er zijn verschillende drukregulerende technieken mogelijk, waarbij ik een locatie drukvrij maak. Denk aan een orthese, waarbij je drukplekken tussen of op de tenen van reumavoeten kan verminderen of zelfs kan voorkomen. Ik adviseer je op het gebied van huidverzorging. Ook geef ik je tips wat je zelf kunt doen om reumatische voeten in goede conditie te houden.

Tot slot kan ik je doorverwijzen naar de juiste specialist. Denk aan een podoloog of een goede schoenenwinkel, waar ze je de juiste schoenen kunnen aanmeten.

Vergoeding behandeling reumatische voet

Als reumapatiënt kom je wellicht in aanmerking voor een vergoeding van (een deel) de behandelingskosten. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit voor jou geldt. Ik lever je dan een rekening. Deze kan je indienen bij je zorgverzekering.

Wil je meer informatie of graag vooraf even overleggen? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Ik help je graag verder.