Nagelbeugel

Een nagelbeugel is een hulpmiddel om de vorm van een teennagel te beïnvloeden. Zo kun je met een nagelbeugel een kromme nagel ‘rechttrekken’ om bijvoorbeeld een ingegroeide nagel tegen te gaan of te voorkomen. Een nagelbeugel verlicht meteen de pijn. Er zijn verschillende nagelbeugels, die ik op maat maak. Per situatie bekijk ik welke de juiste is. 

Hoe werkt een nagelbeugel?

Als je teennagel ingroeit, kan het plaatsen van een nagelbeugel een mooie oplossing zijn. Ik maak de nagelbeugel op maat en plaats de beugel over de nagel. De nagelbeugel dwingt de nagel om rechter te groeien, zonder dat hij weer in de huid groeit. Dit is geheel pijnloos. 

De nagelbeugel zet ik vast op je nagel, waarna hij met de nagel meegroeit. Na verloop van tijd groeit hij eraf. Ook kan ik de nagelbeugel na verloop van tijd verwijderen om hem verder op de nagel te plaatsen voor verdere correctie. In de tussentijd hou ik de nagelbeugel goed in de gaten tijdens de controles. Soms is het nodig om de behandeling te herhalen, als de nagel veel weerstand biedt. 

Welke nagelbeugels zijn er?

  • Plakbeugel: de plakbeugel is gemaakt van verenstaal met een laagje kunststof er omheen. Ik lijm de nagelbeugel op de nagel.
  • Draadjesbeugel: een omegabeugel of een veertjesbeugel. De draadjesbeugel maak ik met de hand van een stukje draad. Ik buig de nagelbeugel naar de vorm van de nagel en schuif hem over je nagel heen. De draadjesbeugel zet ik vast met een beetje gel op de nagel.

Advies

  • Een nagelbeugel mag geen pijn doen. Ervaar je toch klachten? Trek dan aan de bel.
  • Controleer regelmatig of de nagelbeugel geen drukplekjes of irritatie veroorzaakt. 
  • Heb je minder of geen gevoel meer in je voeten of minder zicht op je voeten? Vraag dan iemand anders om de huid rond je nagel te controleren op irritatie of roodheid. 
  • Heb je je teennagels gelakt en wil je de nagellak eraf halen? Gebruik dan een nagellakremover zonder aceton. Aceton kan het materiaal aantasten, waarmee de beugel vastzit.
  • Vergeet de controleafspraak niet. De eerste controle vindt plaats na één week en vindt daarna om de vier tot zes weken plaats.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de nagelbeugel of een afspraak inplannen om een nagelbeugel te laten plaatsen? Neem dan contact met me op. Ik help je graag verder.