Medische pedicure

Reumatische voet

Reumatische voeten vragen extra zorg. Reuma maakt de voeten van reumapatiënten vaak kwetsbaarder en gevoeliger. Heb je last van reuma? Het is raadzaam om je voeten regelmatig te laten behandelen door een medisch pedicure om voetproblemen te voorkomen.

Oncologische voet

Als je kanker hebt, kun je te maken krijgen met voetproblemen. Door de behandelingen tegen kanker kan je weerstand sterk verminderen en kunnen er uiteenlopende complicaties aan je voeten ontstaan. Als erkend medisch pedicure ben ik erin gespecialiseerd om jou te adviseren en je voeten in een zo goed mogelijke conditie te brengen en te houden.

Voetbehandeling diabetici

Heb je suikerziekte? Als diabetespatiënt heb je kans op een slechtere doorbloeding. Bovendien is er een groter risico op beschadigde zenuwbanen. Dit zorgt voor minder gevoel in je voeten, waardoor je wondjes niet opmerkt. Wondjes kunnen sneller ontsteken en slechter genezen.

Schimmeldiagnostiek

Een schimmelnagel ontstaat doordat schimmels de huid en/of nagel binnendringen en daar een infectie veroorzaken. Een schimmelnagel verkleurt, wordt brokkelig, breekt af en in een vergevorderd stadium kan de nagel geheel of gedeeltelijk loslaten.