van Top tot Teen
Pedicure & Schoonheidsspecialist
Brugveenseweg 67
3781 PG Voorthuizen

06-10907904
info@vantoptotteen.info

Pedicure & Schoonheidsspecialist Van Top tot Teen
 

Reumatische voet

Reumatische voeten vragen extra zorg. Reuma maakt de voeten van reumapatiënten vaak kwetsbaarder en gevoeliger. Heb je last van reuma? Het is raadzaam om je voeten regelmatig te laten behandelen door een medisch pedicure om voetproblemen te voorkomen.

Reuma vergroot de kans op voetproblemen. In de loop van de tijd veranderen de voeten van een reumapatiënt. Oorzaken waardoor reumavoeten extra gevoelig zijn: 

  • Ontstekingsprocessen
  • Vergroeiingen
  • Stand veranderingen
  • Verandering in voetweefsel
  • Verandering aan de teennagels

Deze problemen zorgen ervoor dat je voeten in de verdrukking komen en je te maken kan krijgen met onder meer dikke nagels, eelt en likdoorns. Lopen kan hierdoor moeilijker worden.

 

Medisch pedicure reumapatiënten

Heb je reuma? Dan is het goed om je voeten regelmatig te laten behandelen door een medisch pedicure. Als erkend medisch pedicure ben ik gespecialiseerd in het behandelen van de reumatische voet. Daardoor weet ik als geen ander waarop ik moet letten. 

Wat ik doe? Ik onderzoek je voeten regelmatig en behandel onder meer je likdoorns, eelt en nagelproblemen. Bovendien adviseer ik je op het gebied van huidverzorgingsmiddelen en wat je zelf kunt doen om je voeten in goede conditie te houden.

 

Vergoeding van de behandeling

Als reumapatiënt kom je wellicht in aanmerking voor een vergoeding van (deel) de behandelingskosten van de medisch pedicure. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit voor jou geldt. Ik lever je dan een rekening, die je kunt indienen bij je zorgverzekering.