Gelnagels voor tenen

Als je teennagels niet zo mooi zijn, kunnen gelnagels een goede oplossing zijn om dit te verbloemen. Als medisch pedicure gebruik ik de techniek van gelnagels om de teennagel gedeeltelijk of zelfs helemaal te repareren. Zo krijg je weer een mooie en verzorgde teennagel. 

Van Top tot Teen gebruikt elastische gel voor gelnagels. Deze gel past zich aan bij de beweging van de nagel en voet tijdens het lopen. Ik breng de gel aan met een penseel, waarna ik de gelnagel laat uitharden onder een ledlamp. Vervolgens kun je als je dat wilt de je nagels lakken met een normale nagellak. 

Gelnagels voor schimmelnagels

De elastische gel die ik gebruik voor gelnagels, is ook geschikt voor schimmelnagels. Ik raad het af om dit het hele jaar door te doen, maar voor bijvoorbeeld in de zomerperiode kan dit goed. In de gel zit een schimmelwerend middel die vier weken werkt. Dit middel kan je langer actief houden door zelf ook te behandelen.

Advies voor thuis

  • Ga niet zwemmen of baden binnen 24 uur na het zetten van de gelnagels.
  • Controleer dagelijks of het materiaal geen drukplekjes of irritatie veroorzaakt rond de nagel. Dit kan zich uiten door roodheid of irritatie van de huid rondom de nagel. 
  • Heb je verminderd gevoel of minder zicht op je voeten? Laat dan iemand anders de huid rond de nagel controleren op irritatie of roodheid. 
  • Heb je de teennagels gelakt en wil je de nagellak eraf halen? Gebruik een nagellakremover zonder aceton. Aceton kan het materiaal aantasten, waarmee de nagel gerepareerd is. 
  • Is er een drukplekje of irritatie? Maak dan direct een afspraak met de pedicure.
  • Knip de nagels niet, maar vijl ze. Bij het knippen van de nagel bestaat de mogelijkheid dat de nagel kan loslaten. 
  • Vergeet de controleafspraak met de pedicure niet. Bij een risicopatiënt is dit een week na het plaatsen van de nagel en daarna over vier tot zes weken.  

Plan een afspraak

Wil je meer informatie of een afspraak plannen voor gelnagels? Neem contact met me op. Ik help je graag verder.